NordNews
Avem ce spune

Membri PDM, ademeniți cu bani de Partidul ȘOR: „Echipa nu a simțit pierderea unui soldat”

Reprezentanții Partidului “ȘOR” propun salariu de 2 mii de lei consilierilor și câte 4-5 mii de lei primarilor, pentru a părăsi Partidul Democrat din Moldova. Declarațiile aparțin președintelui Organizației Teritoriale PDM, Briceni, Mihail Gnatiuc. Deși au pierdut deja 14 deputați, zeci de primari și consilieri locali, unii membri ai PDM își păstrează optimismul. „Echipa nu a simțit pierderea unui soldat”, susține Igor Nepeivoda, președinte interimar al Organizației Teritoriale PDM, Edineț.
Mihail Gnatiuc a declarat pentru Nordnews.md că, cei care au părăsit rândurile Partidului Democrat au fost ademeniți cu bani, dar nu de valori pe care susțin că le-a pierdut PDM-ul.

În raionul Briceni, la ziua de azi, doi primari au părăsit formațiunea și au aderat la Partidul „ȘOR”. Am discutat încă în luna februarie cu unul din ei, pentru că dețineam informații despre această inițiativă, am fost și la el acasă, unde acesta și-a expus poziția că nu mai dorește să lucreze pentru alții care sunt acum la putere. Pretutindeni a fucționat factorul financiar, dacă îl pot numi așa. Primarii sunt din satul Coteala și satul Șirăuți, sate cu viziuni europene. Aceștia, simțind că nu vor mai fi niciodată primari, s-au mulțumit să câștige puțin la urmă. Se vehiculează de mai mult timp că reprezentanții Partidului “ȘOR” propun salariu de la 2 mii de lei consilierilor, și câte 4-5 mii de lei primarilor, dacă aceștia vor părăsi formațiunea. Așa spun oamenii. Din păcate nu dețin probe legale care ar confirma acest lucru, a declarat, președintele Organizației Teritoriale PDM, Briceni, Mihail Gnatiuc.

Interelese personale ale unor politicieni sunt mai presus decât angajamentele asumate față de alegători, susține Igor Nepeivoda, președintele interimar al Organizației Teritoriale PDM, Edineț. Acesta a adăugat că, echipa Partidul Democrat își păstrează forțele.

Se creează o iluzie, un PR politic prin intermediul mass-mediei, televiziunii și platformelor de socializare, precum că au loc plecări masive din Partidul Democrat, cât la nivel local, republican, dar și la nivel teritorial. Nu este adevărat. Da, unii au părăsit partidul, dar echipa nu a simțit pierderea unui soldat. Unul a plecat, dar oamenii merg înainte. Credeți că motivul plecării sunt convingerile ideologice? Eu nu sunt sigur. Motivul acestor plecări este mai profund, poate chiar și interesele personale ale unor politicieni, a spus Igor Nepeivoda, președinte interimar al Organizației Teritoriale PDM, Edineț.

În prezent, PDM numără 15 deputați, care alături de cei 37 de deputați ai PSRM, formează o coaliție parlamentară de 52 de mandate. Dacă încă un deputat va părăsi PDM-ul, majoritatea parlamentară ar putea fi deținută de actuala opoziție.
Până în prezent, Partidul Democrat din Moldova a fost părăsit de către Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici, Grigore Repeșciuc, Ruxanda Glavan, Gheorghe Braşovschi, Elena Bacalu, Oleg Sîrbu, Vasile Bîtca, Ghenadie Verdeș, care au aderat la grupul parlamentar “Pro Moldova”, în timp ce Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc sau afiliat Partidului politic “ȘOR”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"