NordNews
Avem ce spune

Mesaj de la Casa Albă: "Toate opţiunile rămân deschise în privinţa Siriei"

SUA susţine că „toate opţiunile sunt pe masă” ca răspuns la atacul cu arme chimice din Siria, în timp ce liderii ţărilor din vest încă deliberează privind un eventual răspuns militar, scrie BBC.
Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a declarat că nu a fost luată încă o decizie finală privind eventuale atacuri militare, dar a adăugat că SUA consideră Rusia şi Siria responsabile pentru incident.
Consiliul Securităţii Naţionale din SUA se va întruni joi, iar prim-ministrul britanic Theresa May a convocat o şedinţă a guvernului.
„Preşedintele are mai multe opţiuni disponibile iar multe dintre ele sunt încă valabile. Încă nu am decis ce măsuri concrete vom lua”, a precizat Sanders.
Comentariile lui Sanders vin după ce Trump a avertizat Rusia pe Twitter „să se pregătească” de atacuri militare.
„Pregăteşte-te, Rusia, pentru că vor veni, frumoase, noi şi inteligente!”, a susţinut Trump pe Twitter. El l-a numit, de asemenea, pe liderul sirian Bashar al-Assad „un animal criminal care gazează propriul popor”.
SUA, Marea Britanie şi Franţa au căzut de acord să colaboreze şi, conform rapoartelor, se pregătesc de un atac militar asupra Siriei ca răspuns la atacurile chimice asupra oraşului Douma, aflat sub controlul rebelilor, care s-a soldat cu peste 45 de morţi.
James Mattis, Secretarul Apărării american, a declarat că SUA încă evaluează atacul chimic dar a adăugat că armata este pregătită „să susţină acţiuni militare dacă acestea vor fi potrivite, în funcţie de ce va decide preşedintele”.

 Conform surselor BBC, Theresa May se va alătura acţiunilor militare din Siria fără a cere aprobarea Parlamentului mai întâi, scrie digi24.ro

De asemenea, preşedintele francez Emmanuel Macron se va decide privind un răspuns, conform rapoartelor, în următoarele zile.
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat că este important ca situaţia „să nu scape de sub control”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"