NordNews
Avem ce spune

Mesajul lui Dodon după ce CC a validat mandatul noului președinte ales al R. Moldova, Maia Sandu

După ce joi, 10 decembrie, Curtea Constituținală (CC) a validat mandatul noului președinte ales al R. Moldova, Igor Dodon a postat un mesaj pe pagina lui Facebook în care o felicită pe președinta Maia Sandu, scrie zdg.md

În mesajul său, Dodon susține că atât el, cât și PSRM „vor respecta votul cetățenilor și vor susține demersurile președintelui ales privind dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate”.

Adresez felicitări președintelui ales Maia Sandu pentru validarea sa în funcție de către Curtea Constituțională. Îi urez succes și cât mai multe realizări în interesul cetățenilor, în interesul Republicii Moldova. Cetățenii au votat la ultimele alegeri masiv candidații care reprezintă PSRM și PAS, aproape în mod egal in interiorul țării, ceea ce înseamnă că aceste partide și liderii lor au primit principala responsabilitate politică în ceea ce privește viitorul Republicii Moldova.

Votul oamenilor a mai arătat și că celelalte partide au o credibilitate foarte redusă, a confirmat faptul că Parlamentul în forma actuală nu îi mai reprezintă pe cetățeni și trebuie dizolvat cât mai curând posibil.

Președintele ales a fost mandatat de cetățeni să rezolve atât problemele pe care le-a identificat ca prioritare în programul său electoral, cât și să își asume responsabilitatea gestionării guvernării în criza pandemică până la organizarea anticipatelor.

Eu și PSRM vom respecta votul cetățenilor și vom susține demersurile președintelui ales privind dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate. Vom sprijini de asemenea preluarea de către președintele ales și partidul său a responsabilității privind situația din țară, conform angajamentelor asumate politic de doamna Maia Sandu. Suntem pregătiți să purtăm discuții în acest sens și să identificăm împreună cu PAS data cea mai potrivită de organizare a alegerilor anticipate, așa încât acestea să fie organizate legal, fără jocuri politicianiste și netransparente, fără să punem sub risc actul de guvernare și sănătatea cetățenilor.

În ceea ce mă privește, după încheierea mandatului de președinte după 24 decembrie, urmează să activez în spiritul votului pe care mi l-au oferit cei 700 de mii de cetățeni la ultimele alegeri, să muncesc pentru ca viața lor să fie mai bună, să am grijă ca promisiunile făcute în campania electorală să devină realitateÎmpreună cu PSRM vom fi mai activi ca oricând și cu siguranță rolul nostru pe scena politică va fi unul decisiv în perioada care urmează”, a scris Dodon pe Facebook.

Felicitările lui Igor Dodon de astăzi vin după ce anterior, după afișarea rezultatelor preliminare finale, care au arătat că Maia Sandu a câștigat alegerile, el a felicitat-o „preliminar” pe noua președintă aleasă a R. Moldova.

Curtea Constituțională a confirmat astăzi, 10 decembrie, rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie și a validat mandatul noului președinte al R. Moldova, Maia Sandu.

Hotărârea e definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac și intră în vigoare de astăzi, 10 decembrie 2020. 

Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte, a obținut cele mai multe voturi în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, organizat la 16 noiembrie, și astfel este prima femeie președintă a R. Moldova.

Rezultatele finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,75% dintre voturi, iar Igor Dodon – 42,25%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"