NordNews
Avem ce spune

Mesajul Maiei Sandu de Crăciun: „Pace în suflet, pace în case, pace pe pământ”

 Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare moldovenilor care sărbătoresc, pe 25 decembrie, Crăciunul pe stil nou. Președinta le-a adus mulțumiri cetățenilor că și-au deschis în acest an ușile caselor pentru a primi refugiații ucraineni. „Atunci când vorbim despre spiritul creștin, vorbim despre ceea ce ați făcut, dragi moldoveni, în acest an – ați împărțit bucata de pâine cu vecinii noștri ucraineni, aflați în mare cumpănă”. 

„După un an greu, am ajuns în pragul luminatelor sărbători de Crăciun. Craciunul e despre naștere și celebrare, despre viață și speranță, despre generozitate și smerenie. (…) Nu e sărbătoare mai așteptată de către cei mici, dar și de către cei mari, de către cei numeroși, dar și de către cei singuri. Fiecare dintre noi, în aceste zile, are nevoie de o mică minune. Fiecare dintre noi, în aceste zile, poate face o mică minune pentru celălalt”, a declarat șefa statului.

Maia Sandu a menșionat  că „în pomul din anul acesta vom avea parte de mai puține luminițe, dar cu siguranță vom fi și vom rămâne de partea luminii”.

„De partea luminoasă a lumii. Nu opulența, nu răsfățul, nu risipa marchează spiritul acestei sărbători, ci grija. Grija naturală față de ceea ce avem, de aproapele nostru, de curățenia obrazului, de frumusețea lumii pe care o lăsăm după noi.  „Atunci când vorbim despre spiritul creștin, vorbim exact despre ceea ce ați făcut, dragi moldoveni, în acest an – ați deschis, fără să așteptați recompensă și mărire, ușile caselor voastre și ați împărțit bucata de pâine cu vecinii noștri ucraineni, aflați în mare cumpănă. Ați fost și sunteți demni, inimoși și săritori la nevoie. Sunt mândră și recunoscătoare vouă. O lume întreagă a văzut cât sunteți de mărinimoși. Vă doresc sărbători frumoase, alături de cei dragi! Pace în suflet, pace în case, pace pe pământ! Crăciun fericit!”, a mai adăugat Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"