NordNews
Avem ce spune

Mesajul Nataliei Gavrilița pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a transmis urări de bine tuturor românilor de pe ambele maluri ale Prutului. În mesajul de felicitare de Ziua României, Gavrilița a accentuat că astăzi, celebrăm înțelegerea, ajutorul reciproc și legăturile istorice care unesc destinele țărilor noastre.

„Felicitări, România! Urări de bine tuturor românilor de pe ambele maluri ale Prutului! De ziua națională a României celebrăm înțelegerea, ajutorul reciproc și legăturile istorice care unesc destinele țărilor noastre. Mă bucur să trăiesc într-o epocă în care construim poduri, conexiuni energetice, gazoducte și viitor european acolo unde anterior era sârmă ghimpată și înstrăinare.
Sper să organizăm cât mai curând ședința comună a guvernelor și să accelerăm proiectele de care au nevoie cetățenii celor două țări.
La mulți ani!”.

 

Menționăm că, astăzi, 1 decembrie 2021, este Ziua Națională a României și se împlinesc 103 ani de la Marea Unire – evenimentul principal din istoria ţării, data la care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat Unirea Transilvaniei cu România. După Revoluția din 1989, data de 1 Decembrie a fost proclamată Zi Națională a României. În toată țara, dar și în diaspora sunt organizate astăzi manifestări. La București, Alba Iulia, Cluj-Napoca sau Timișoara vor fi organizate defilări sau parade militare, dar și alte evenimente specifice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"