NordNews
Avem ce spune

Mesajul Prim-ministrului, Aureliu Ciocoi de Ziua Internațională a nonviolenței în școală

Prim-ministrul Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi a adresat un mesaj  de Ziua Internațională a nonviolenței în școală. Potrivit premierului, rolul educației în combaterea violenței este esențial.

 „Responsabilitatea noastră comună, a autorităților și a societății în ansamblu, este să asigurăm un mediu prietenos pentru dezvoltare tuturor elevilor. Este convingerea mea profundă că numai având o educație de calitate, centrată pe respect, armonie și toleranță, vom putea să creștem personalități puternice și integre.

 

Doar prin implicare și cooperare eficientă între autoritățile publice centrale și locale, administrațiile instituțiilor de învățământ, cadrele didactice, părinți, societatea civilă și mass-media vom reuși să identificăm, să combatem și să declarăm toleranță zero fenomenului violenței. Pe parcursul anului 2020, Guvernul Republicii Moldova, în colaborare cu partenerii instituționali, au realizat mai multe activități de sensibilizare în scopul prevenirii și combaterii violenței față de copii. Cu siguranță, cea mai eficientă metodă este schimbarea atitudinii care încurajează tăinuirea acesteia, dar și combaterea indiferenței. 

 

Fac un îndemn către cadrele didactice, elevi, părinți, dar și fiecare cetățean să sesizeze organele competente despre cazurile de violență asupra copilului. Indiscutabil, acest fenomen afectează pe termen lung și irecuperabil dezvoltarea personalității copilului și rezultatele sale academice.

 

De Ziua Internațională a nonviolenței în școală este important să conștientizăm și să valorificăm rolul sistemului educațional în prevenirea violenței prin cultivarea unui model de comportament bazat pe respect și inacceptare a violenței, de solidarizare și responsabilizare pentru grija permanentă față de copii”, a scris Ciocoi în mesajul publicat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata