Starea vremii in săptămâna următoare nu va suferi mari schimbări faţă de ultimele şapte zile, cu excepţia faptului că în regiunile de centru şi nord sunt posibile ninsori. Prognozele specialiştilor vin să infirme meteorologia populară care prevede ger mare în perioada şi după sărbătoarea de Bobotează, transmite MOLDPRES.
Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în următoarele zile se aşteaptă valori termice diurne încadrate între 2-8 grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor va coborî până la 6 grade de ger, mai frig fiind în mod obișnuit în nordul ţării.
Temperaturile cele mai scăzute din această săptămână se aşteaptă joi, 23 ianuarie, când în medie pe ţară vom avea 0 – plus 5 grade Celsius, ziua, şi minus 3 – plus 2 grade, noaptea. De asemenea, joi, în nordul şi centrul ţării sunt posibile ninsori. De vineri, 24 ianuarie, vremea treptat se va încălzi.
În zilele când sunt sărbătorite Boboteaza (Botezul Domnului) şi Sf. Ioan Botezătorul (19-20 ianuarie) se zice că  este bine şi trebuie să fie ger şi zăpadă. Astfel, meteorologia populară are semnele ei pentru această perioadă: se spune că vremea din această zi o prevesteşte pe cea de peste an. Dacă plouă, urmează o iarnă lungă, iar timpul frumos prezice o vară frumoasă. Dacă bate crivăţul, este semn că vor fi roade bogate, iar dacă va curge apa din streaşină, se va face vin bun. Dacă pomii sunt îmbrăcaţi în promoroacă, va fi belşug şi sănătate.
Ianuarie în Republica Moldova este cea mai rece lună a anului. Temperatura medie lunară a aerului pe teritoriul ţării variază între -2,5ºC în sudul ţării şi -4,5ºC în nordul ei. Cea mai rece lună ianuarie pentru toată perioada de măsurători instrumentale, pe cea mai mare parte a teritoriului, a fost în anul 1963 − temperatura medie lunară a aerului a oscilat între -10,5ºC (Cahul) şi -15,3ºC (Soroca). Cel mai cald ianuarie s-a înregistrat în anul 2007 − temperatura medie lunară a aerului a constituit în teritoriu între +2,5ºC (Briceni) şi +4,2ºC (Bravicea).
Până pe 24 ianuarie rămâne în vigoare avertizarea hidrologică referitor la pericolul ce îl prezintă formaţiunile de gheaţă, create în bazinele acvatice, în urma gerului nocturn. Gheața este subțire, ieșirea pe ea prezintă pericol, salvatorii reiterând avertismentul adresat populaţiei, în special părinţilor cu copii minori, care sunt atenţionaţi să dea dovadă de prudenţă în preajma surselor acvatice.