NordNews
Avem ce spune

Meteorologii au anunţat Cod Galben de intensificare a vântului

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pe parcursul zilei de luni, 10 februarie, Cod Galben de intensificări ale vântului, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, astăzi, pe arii extinse, se prevăd intensificări ale vântului sudic, în rafale de până la 15-20 metri pe secundă.
În acest context, salvatorii recomandă să fie evitate locurile unde sunt copaci uscaţi sau fire electrice de înaltă tensiune.
În pofida vântului puternic, frigul va bate în retragere şi vremea se va încălzi. Conform datelor SHS, în următoarele zile, pe întreg teritoriul ţării, valorile termice vor ajunge până la minus 3 – plus 2 grade Celsius, noaptea, şi până la 8-10 grade, ziua. De asemenea, marţi, în toată ţara se prevăd precipitaţii sub formă de ploi. Aceleaşi tendinţe meteorologice se vor menţine toată săptămâna.
În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata