NordNews
Avem ce spune

Meteorologii au prelugit Codul galben de caniculă pentru încă câteva zile

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit avertizările legate de temperaturi înalte până pe 4 septembrie. În aceste zile temperaturile se vor menține în aria de 31-33 grade Celsius. De asemenea, a fost prelungit Codul galben de pericol excepțional de incendii până pe 5 septembrie, scrie tv8.md.
Astfel, în intervalul 30 august – 4 septembrie din cauza lipsei de precipitații și a temperaturilor ridicate pe o mare parte a teritoriului se prevede pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fîșiilor forestiere și a culturilor agricole.
Riscurile legate de temperaturile înalte sunt legate de afectarea stării de sănătate a populaţiei (leşinuri, crize de hipertensiune, insolaţii, arsuri, deshidratări), îndeosebi a celor din grupele de risc major (copiii, vârstnicii, bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii), afectarea capacităţii de muncă, veştejirea, uscarea, îngălbenirea frunzelor, fructelor coapte şi necoapte, întreruperea creşterii culturilor agricole.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata