NordNews
Avem ce spune

„Metoda lui Plahotniuc”. Președinți de raioane ai PSRM fac apel către Maia Sandu

Circa 20 de președinți de raioane ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au semnat un apel către președinta țării, Maia Sandu, prin care o îndeamnă „la dialog cu forțele politice parlamentare”, scrie realitatea.md.

„Cifrele zilnice de morți și noi cazuri de infecții cu COVID-19, pe fundalul spitalelor arhipline din țară, sunt alarmante. Oamenii se tem pentru viața lor și privesc cu frică prezentul și viitorul imediat. Iar pe fundalul crizei pandemice, se aprofundează și criza politică, care are ecou negativ în toate domeniile vieții. De săptămâna trecută am pornit o discuție între președinții de raioane, pentru a face un schimb de informații despre situația în comunitățile lor, acțiunile pe care le întreprind și am ajuns la concluzia că e nevoie de o guvernare stabilă, pentru depășirea situației de criză politică și pandemică. De aceasta, peste 20 de președinți de raioane am convenit să facem un apel adresat Președintelui Maia Sandu, prin care o îndemnăm la dialog cu forțele politice parlamentare. Prezint documentul semnat de majoritatea președinților de raioane din țara noastră”, a scris pe Facebook Marcel Cenușa, președintele raionului Cahul.

Amintim că, ieri seara, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a anunțat că socialiștii planifică adunarea primarilor PSRM, care să semneze o declarație prin care ar îndemnau pe Maia Sandu să o înainteze la funcția de prim-ministră pe Mariana Durleșteanu.  „Se mai planifică adunarea primarilor PSRM la Chișinău pentru a semna o „declarație privind necesitatea învestiturii unui guvern de salvare” (adică de salvare a Parlamentului și a hoților din Parlament). Socialiștii procedează exact cum a făcut Plahotniuc între 8 și 14 iunie 2019. Mă întreb dacă vor arunca și curcani în ograda Președintiei”, a scris Litvinenco pe Facebook.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata