NordNews
Avem ce spune

Metodă non-invazivă de tratament împotriva cancerului

O echipă de la Universitatea Arkansas a testat cu succes o metodă non-invazivă de tratament împotriva cancerului. Mai exact, oamenii de ştiinţă au reuşit să construiască un laser care poate identifica şi distruge celulele canceroase, notează descopera.ro.
„Această tehnologie are potenţialul de reduce semnificativ evoluţia metastazelor”, explică dr. Vladimir Zharov, autorul articolului în care este prezentată noua tehnică.
Principiul din spatele acestei noi metode de combatere a metastazelor este unul relativ simplu: supraîncălzirea celulelor canceroase până în punctul în care acestea se extind şi sunt distruse în acest proces.
„Utilizarea laserelor a revoluţionat diagnosticarea şi tratamentul (n.r. cancerului). Totuşi, dimensiunile mari ale laserelor au împiedicat uzul medical al acestora la nivel medical” a declarat dr. Zaharov.
Rezultatele par a fi promiţătoare, „în cazul unui pacient am reuşit să distrugem 96% din celulele canceroase ale acestuia”, au scris cercetătorii în articol.
Deşi nu este primul laser folosit în acest scop, dr. Zaharov susţine că echipa sa este prima care a reuşit adaptarea acestei tehnologii pentru uzul medical uman. Trebuie precizat că acest laser are un avantaj care îi asigură superioritatea faţă de alte dispozitive asemănătoare. Mai exact, poate scana un litru de sânge în doar o oră, mult mai rapid şi eficient în comparaţie cu alte dispozitive

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata