NordNews
Avem ce spune

Microbuze care întârzie și nervi întinși la maxim la Pelinia

Spirite încinse în satul Pelinia, raionul Drochia. Autobuzul de linie Pelinia-Bălți  a fost schimbat cu un microbuz, iar localnicii se plâng că de câteva zile sunt transportați în condiții inumane și mai și întârzie la serviciu. Primarul satului, populația căruia este de peste opt mii de locuitori, susține că responsabilă de aceste nereguli se face administrația Parcului de Autobuze din Bălți.
Din imaginile trimise pe adresa redacțiie nordnews se observă cum pasagerii din microbuz stau înghesuiți în unitatea de transport.
 

 

 

Localnicii spun că cel mai dificil este dimineața, deoarece, dacă nu au loc în micorbuz, sunt nevoiți să aștepte uneori chiar și câte o oră în frig, până când găsesc un alt mijloc de transport, ca să ajungă la destinație. De asemenea, sătenii se plâng că, după ora 18: 00,  efectiv nu mai au cu să ajungă de la Bălți la Pelinia și sunt  nevoiți să recurgă la mașini de ocazie.

 
Primarul satului Pelinia, Titus Sărateanu, a declarat pentru nordnews că responsabilă de schimbarea unităților de transport ar fi administrația Parcului  de Autobuze din Bălți.  Edilul  local a mai precizat că intenționează să depună o sesizare la Ministerul Economiei și Infrastructurii, pentru a soluționa această problemă.
Întreprinderea deservește această rută în baza autorizației eliberate de Ministerul Economiei și Infrastructurii, în care sunt indicate toate condițiile pe care întreprinderea trebuie să le respecte. Au fost plângeri din partea locuitorilor din cauza schimbării transportului, în urma careia, aproximativ cu zece zile în urmă, am discutat cu conducătorul firmei de autobuze. El a menționat că fluxul de pasageri în toată ziua este mic și, din această cauză, nu poate să acorde un autobus mare. Am încercat să solicit un autobuz mare măcar numai pentru dimineață, cînd fluxul de pasageri este mare, la care am primit răspuns că autobuzul nu poate să vină numai pentru o singura rută pe zi. Noi acum avem intenția de a contacta Ministerul Economiei și Infrastructurii, ca să vedem dacă într-adevăr  este legală activitatea acestui transportator de a schimba mijlocul de transport. Astazi, încercăm să solutionam problema data., a declarat primarul satului Pelinia, Titus Sărăteanu.
 
Directorul Parcului de Autobuze din Bălți, Dorel Nenescu, nu a fost de găsti la telefon pentru a comenta  situația creată.
Amintim că în Pelinia locuiesc peste 8 500 de oameni.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"