NordNews
Avem ce spune

''Microfonul molar'' a devenit o realitate

Americanii vor cheltui circa 10 milioane de dolari pentru a începe testarea şi utilizarea lui Molar Mic, un dispozitiv care este similar cu căştile bluetooth, dar mult mai discret.
Dispozitivul este alcătuit dintr-o piesă care se pune în gură, fiind echipată cu un microfon rezistent la apă, care este construit pentru a se potrivi cu dinţii purtătorului. Odată pus locului, utilizatorul poate vorbi normal, iar dispozitivul va trimite sunetul la un transmiţător radio într-o buclă din jurul gâtului. Acesta transmite semnalul către o a doua unitate radio purtată în altă parte din corp, care are rolul de a o transmite destinatarului, scrie Futurism.
Primirea informaţiilor este mai ciudată. Piesa din gură traduce informaţia audio în vibraţii în dinţi. Acestea călătoresc prin oasele maxilarului, ajungând la urechea internă, care o retraduce în sunete. Rezultatul reprezintă sunete care par că vin chiar din capul destinatarului, deci este nevoie de puţin timp pentru ca o persoană să se obişnuiască cu senzaţia.
Pe o perioadă de trei săptămâni, creierul tău se adaptează şi sporeşte capacitatea de a procesa informaţiile audio”, a precizat Peter Hadrovic, CEO-ul companiei Sonitus care a venit cu această inovaţie.
Declaraţia CEO-ului are o bază solidă, întrucât dispozitivul a fost folosit de mai mulţi piloţi militari în Afganistan pe o perioadă de 14 luni. Cu noua finanţare, departamentul de apărare american doreşte să-l producă în număr mare.
descopera.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"