NordNews
Avem ce spune

MID-ul rus face lobby pentru Tiraspol: Apel către conducerea R. Moldova să răspundă pozitiv inițiativei lui Krasnoselski

Ministerul de Externe rus ar face lobby pentru liderul separatist din regiunea transnistreană, Vadim Krasnoselski, și vine cu același apel către conducerea Republicii Moldova – să răspundă pozitiv inițiativei Transnistriei de reluare a negocierilor în formatul ”5+2” privind reglementarea transnistreană.

Într-un comunicat de presă, al MID-ului este menționat că „Moscova salută disponibilitatea Tiraspolului de a începe o discuție asupra modalităților de apropiere a malurilor Nistrului, dar și de a relua negocierile în formatul ”5+2”.
Potrivit reprezentantului oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, această inițiativă „de fapt poate da un impuls procesului de reglementare transnistreană și poate depăși stagnarea prelungită a acestuia”.
„Facem apel la conducerea Republicii Moldova să manifeste o abordare constructivă și să răspundă pozitiv inițiativei Transnistriei”.

Recent Vadim Krasnoselski a acuzat într-un interviu acordat agenției ruse RIA Novosti că autoritățile de la Chișinău nu ar fi interesate în reluarea negocierilor în formatul „5+2”. Ulterior, Vadim Krasnoselski a transmis o scrisoare președintei Maia Sandu în care o îndeamnă la dialog, scrie deschide.md

Platforma de negocieri „5+2” include reprezentanți ai părților, mediatorilor și observatorilor în procesul de negociere: Republica Moldova, regiunea transnistreană, OSCE, Federația Rusă, Ucraina, UE și SUA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata