NordNews
Avem ce spune

FOTO | Mihai Eminescu a fost comemorat la Bălți

Mihai Eminescu a fost comemorat la Bălți cu ocazia împlinirii a 132 de ani de la trecerea sa în eternitate. Scriitori, oameni de cultură și artă, și pur și simplu iubitori de poezie, au depus  flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor Culturii Naționale.

Mihai Eminescu, considerat de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română, s-a născut la 15 ianuarie 1850 la Botoşani, România. A fost înmormântat la cimitirul Bellu din București. În octombrie 1948, Mihai Eminescu a fost ales post-mortum membru al Academiei Române.

Printre operele sale celebre se numără „Luceafărul”, poezie desemnată în 2009 de către Academina Recordurilor Mondiale, cel mai lung poem de dragoste din lume.

Mihai Eminescu a abordat temele tradiționale ale Romantismului european, cultivând gustul pentru trecut și pasiunea pentru istoria națională, nostalgia regresivă pentru copilărie, melancolia, cultivarea stărilor depresive, întoarcerea în natură.

Poetul s-a stins din viață la vârsta de 39 de ani pe data de 15 iunie 1889 în sanatoriul de boli mintale al doctorului Şuţu din municipiul Bucureşti, la ora 4 dimineaţa.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata