NordNews
Avem ce spune

Mihai Ghimpu : „Mi s-au propus nu doar bani, dar și un post de televiziune”

Fostul președinte al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, declară că i s-a propus, de câteva ori, „kulioace” cu bani, acesta însă a refuzat de fiecare dată. Mai mult, Ghimpu a spus că i s-a propus nu doar bani, dar și un post de televiziune. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, scrie agora.md.

Un nume cunoscut la noi a spus la unii colegi că „în Republica aceasta pe toți i-am cumpărat, numai pe Ghimpu nu îl pot cumpăra”. Și televiziune mi-au promis. Dar eu nu am vrut. – Ce televiziune? – Realitatea. Când a luat-o Țîra eu știam că este pregătită pentru mine. Plahotniuc a pregătit-o pentru mine, iar eu am refuzat”, a menționat Mihai Ghimpu.

Întrebat dacă crede că în Republica Moldova se mai dau și în prezent pungi cu bani politicienilor, Ghimpu a afirmat că: „Va mai merge pe picioare „kulioacele”, cât e parlamentul acesta. Să vedem următoarele alegeri. – Se mai dau pungi cu bani? – Eu cred că s-au dat, dar la moment nu e nevoie, pentru că e hotărât rolul pe care fiecare îl are”.

Amintim că, pe 18 mai deputatul Iurie Reniță a publicat o înregistrare video în care apare fostul lider PD Vlad Plahotniuc și actualul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, precum și fostul democrat numit mâna dreaptă a lui Plahotniuc, Serghei Iaralov. În materialul video se arată cum Vlad Plahotniuc îi oferă o sacoșă neagră lui Dodon în care s-ar afla sume mari de bani.

În baza denunțurilor lui Andrei Năstase și Iurie Reniță, procurorii au inițiat un proces penal, în cadrul căruia au fost examinate inclusiv secvențele prezentate pe 5 iunie 2020 de deputații Iurie Reniță și Lilian Carp cu privire la acțiunile pretins ilegale ale lui Igor Dodon,  dar și scrisoarea anonimă cu așa-zisele „chitanțe” pentru bani.

Într-un final, Dodon, Plahotniuc și Iaralov au fost citați de judecătoria Ciocana pentru a se prezenta în fața magistraților în data de cinci octombrie curent.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata