NordNews
Avem ce spune

Mihai Popșoi: „Justiția lui Dodon a redus pedepse, a clasat dosare și a eliberat pe un capăt criminali”

Deputatul PAS, Mihai Popșoi, a susținut o conferință de presă la Președinție cu tema: „Criminalii părăsesc închisorile, dosare de rezonanță se închid – totul sub paravanul alegerilor”. Mai mult, vicepreședintele Parlamentului a precizat că eliberările recente, scoaterea de sub învinuire și reducerea pedepselor pentru o mulțime de criminali odioși demoralizează și umilesc atât funcționarii de bună credință din domeniul justiției cât și cetățenii de rând ai acestei țări chinuite de atâta nedreptate, scrie deschide.md

„În Moldova lui Dodon, dacă furi o gaină poți muri cu zile după gratii, iar dacă furi miliarde, ești ucigas, ai fost condamant pentru viol sau pedofilie, dar ai bani, ajungi în libertate. Închiderea dosarelor și eliberarea criminalilor pe bandă rulantă de către judecătorii promovați de Igor Dodon poate avea doua explicații: E clar pentru toți că aceste acțiuni orchestrate de justiția lui Dodon sunt de fapt datoriile pe care el trebuie să le achite pentru finanțările din campaniile electorale anterioare, dar mai cu seamă cea actuală, iar pe de altă parte, este o asigurare că dosarele penale care trebuiau să-i fie deschise lui însuși se vor prăfui în continuare”, a declarat Popșoi în cadrul unui briefing organizat în fața Președinției.

In context, Mihai Popșoi a prezentat 10 cazuri răsunătoare din utlimile luni, care au bulversat societatea prin nedreptatea și cinismul fără margini de care dă dovadă sistemul lui Dodon:

  • Luptătorii de la Atrium – Cu toate că procurorii au cerut câte 15 ani de detenție pentru învinuiți, la data de 26 iunie, Judecătoria Chișinău a decis să-l achite în totalitate pe unul din ei, iar pe al doilea parțial, stabilindu-le doar câte o amendă, iar compensația părții vătămate a fost stabilită la 5000 Lei, acum cei doi se plimbă în libertate. Omori în bătăi crunte un tânări, iar justiția lui Dodon de amendează și te lasă în pace!

  • Constantin Țuțu – Un alt luptător și slujitor fidel al fostului sistem, care și-a schimbat între timp tabăra, după ce în septembrie 2019 a fost anunțat în căutare internațională, iar în martie 2020 s-a predat benevol justiției lui Dodon. Fiind acuzat anterior de omor, Țuțu este cercetat penal pentru escrocherie, trafic de influiență și îmbogățire ilicită, dar se plimbă liber pe străzi, ședințele de judecată fiind amânate cu regularitate. Cu ce îl mulțumește oare Țuțu pe Dodon?

  • Oleg Pruteanu (Borman) – După ce a fost condamnat definitiv în Portugalia la 4 ani de închisoare; în Federația Rusă este urmărit penal și riscă închisoare pe viață, iar în Republica Moldova urma să fie condamnat la 30 de ani de închisoare, după 3 ani de arest preventiv, Prutean a fost eliberat pe 25 iulie și plasat sub control judiciar după ce s-ar fi infectat cu COVID. Prutean este capul grupării criminale internaționale ”Borman” specializată în trafic de droguri. Cu ce îl răsplătește Pruteanu pe Dodon?

  • Vladimir Moscalciuc (Makena) – În anul 2002 a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru furt, însă a fost eliberat în 2010, ca în anul 2012 să fie condamnat din nou la 19 ani de închisoare pentru organizarea unei grupări criminale în penetenciare și pentru șantaj. La 3 iulie 2020 sentința i-a fost redusă cu 5 ani și 3 luni. Cum credeți că s-au înțeles hotul în lege Makena cu hotul Dodon? Ce va primi Dodon în schimb bani sau voturi din penitenciar, sau și una și alta?

  • Vasile Botnari – fostul directorul SIS, la comanda lui Plahotniuc și Dodon, a expulzat ilegal profesorii turci, distrugând viața a 7 familii, pentru asta Botnari a fost judecat în secret și pe 10 Septembrie s-a ales cu o amendă de 4000 mii euro. Botnari a mai achitat despăgubirile de 125 de mii de euro dispuse de CEDO familiilor celor extrădați, cam atât costa doar mașina lui Botnari. Așadar, ridici șapte oameni ca pe vremea lui Stalin, îi expulzezi cu încălcarea tuturor legilor, lași șapte familii îndurerate … și pentru răpire de persoane nu ajungi la închisoare, dar umbli împreuncă cu Nichiforciuc și Andronache pe la întâlniri secrete ca în anii ”90 cu Alexandru Vîlcu – omul de legatură al lui Dodon. Probabil la acea întilnire a și fost decisă soarta dosarului. Ce a primit Dodon în schimb, câte sacoșe și cu ce? Vom afla când vom scăpa de Dodon.

  • Alexandru Covali (Șalun) – În anul 2006 a fost reținut și condamnat la 21 de ani de inchisoare (cu toate că procurorii au cerut 28 ani), acesta fiind liderul grupării criminale ce se ocupa cu traficul de ființe umane, traficul de copii și proxenetism. Curtea Supremă de Justiție a fost mai blândă și i-a redus pedeapsa la 19 ani de închisoare. Însă, justiția lui Dodon l-a eliberat după numai 13 ani, iar acum se plimbă liber printre fostele sale victime. Cât a costat eliberarea unui traficant de copii, Igor Nicolaevici?

  •  Igor Sandler – La ședința din 24 septembrie, Curtea de Apel Chișinău a trimis spre rejudecare dosarul lui Sandler, fostul director al gimnaziului internat nr. 3 din Chișinău, care a fost condamnat la 17 ani și jumătate privațiune de libertate pentru trafic de copii în scopt de exploatare sexuală. El a fost eliberat în aceeași zi. La momentul eliberării, Sandler a stat în închisoare 3 ani și 7 zile. Curtea de Apel condusă de Vladislav Clima, recent promovat de Dodon, a pus în libertate pe durata rejudecării dosarului un pedofil condamant la 17 ani de închisoare, iar calvarul victimelor și martorilor din dosar începe de la zero. Asta e justiție? Pentru asta l-ați promovat pe Clima cu atâta înverșunare, dle Dodon?

  • Veaceslav Platon – La 15 iunie 2020, după 4 ani petrecuți în dedenție, din totalul de 12, la câți a fost condamnat pentru implicare în escrocherie și spălare de bani în cazul devalizării Băncii de Economii, Veaceslav Platon a fost eliberat pe motive procesuale, iar soarta altor învinuiri grave la adresa sa ramâne incertă. Se știe că Igor Dodon s-a expus că Platon ar putea fi util anchetei în dosarul miliardului. Evident, a fost o justificare rușinoasă, căci la moment nu doar lipsește orice progres în acest dosar, dar vedem cum învinuiții sunt scoși basma curată unul după altul. De dragul voturilor partidului Sor, Dodon e gata să-i ierte fugarului Șor toate păcatele. Banii și voturile nu au miros, nu-i așa, Igor Nicolaevici sau Kremlinovici?

  • Dosarul Laundromat – Alaltăieri, Procuratura Anticoprupție a scos de sub învinuire 13 judecători anchetați pentru complicitate la spălarea de bani în dosarul „Laundromat”. Ordonanța procurorilor face posibilă revenirea în funcțiile de judecători a celor care încă nu au demisionat din sistem. Deci, judecători care au emis decizii prin care spălau miliardele mafiei rusești în baza unor simple fotocopii fără a pune întrebari revin în sistemul lui Dodon. Deja se văd reușitele lui Platon, exact cum a cerut cel care l-a eliberat. Cine e urmatorul la eliberare dle Dodon – Șor, Plahotniuc? Câte sacoșe e nevoie pentru asta? Cât trebuie să mai sufere acest popor ca să vă săturați, dle?

  • Grigore Caramalac (Bulgaru) – Acum o săptămână opinia publică a fost bulversată de stirea: capul mafiei din Moldova anilor ”90 „Bulgaru” reușește cu aportul procuraturii și a Judecătoriei Chișinău să scape de dosare și de urmărirea internațională. Caramalac/Bulgaru era învinuit de banditism, estorcare de bani, trei tentative de omor și mai multe episoade de şantaj, comise în perioada anilor ”90. Justiția lui Dodon îl scapă de 16 cauze penale comasate toate într-un dosar pornit încă în 2001 pe vremea lui Voronin. Așadar, discipolul Dodon și-a întrecut profesorul. Voronin a închis bandiții, iar Dodon le deschide larg ușile.

„Ce va fi cu nivelul criminalității în țara noastră după ce justiția lui Dodon a redus pedepse, a clasat dosare și a eliberat pe un capăt criminali, ucigași, traficanți de droguri și carne vie, pedofili? Oamenii se tem sa iasă pe stradă noaptea, se tem de bandiți. Antreprenorii ne zic ca se tem și deja au inceput să-și puna alarme ca în anii ”90. O să ajungem să ne temem să ieșim din case. La asta ne duce Dodon. Acesta e prețul pe care îl plătim pentru că Dodon vrea să rămână putere, deși nu are nicio șansă. Cu regret, asta e Moldova pe care o va lăsa Dodon după sine.

Totuși, după acest calvar, vine timpul oamenilor buni, care vor face ordine, dreptate și disciplină! Când mergem la urne pe 1 noiembrie, trebuie să ținem minte că Dodon a apărat doar de criminalii, hoții și bandiții, de astă vă invit să sprijinim pe cei care au grijă de oameni și au luptat mereu pentru dreptate, onestitate și bunăstarea acestui neam!”, a punctat la final deputatul PAS.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"