NordNews
Avem ce spune

Mihail Podoliak: Rusia vrea să preia puterea în Moldova, „dar nu cu tancuri”, ci cu ajutorul „bandiților”

„Rusia vrea să preia puterea în Moldova”, crede consilierul biroului prezidențial de la Kiev, Mihail Podoliak, potrivit căruia acest lucru s-ar putea întâmpla „nu cu tancuri”, precum în Ucraina, ci cu „bandiți”. Oficialul a îndemnat Republica Moldova să facă „alegerea corectă”, referindu-se inclusiv la protestele din Capitală, scrie tv8.md

Podoliak a subliniat că Rusia nu înseamnă „dreptul la alegere, la viață, la libertate”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru TV8.

„Faceți întotdeauna alegerea corectă. Invariabil. De ce? Pentru că, dacă te lași prins de emoțiile greșite sau te sperii, te poți trezi într-o țară foarte, foarte rea. Ea poate strica viitorul multor oameni, mai ales al copiilor. Noi înțelegem foarte bine acest lucru și Rusia a fost atât de nerăbdătoare cu noi, înțelegând că noi aici nu vom ceda niciodată sub niște proteste, mitinguri pro-rusești, adică acest lucru este imposibil de imaginat aici la Kiev și de aceea, Rusia a adus tancuri. 

În Moldova, Rusia vrea să facă altceva, vrea să preia puterea pentru a vă face ceea ce ne-a făcut și nouă. Numai că nu cu tancuri, ci cu bandiți. Gândiți-vă corect ce înseamnă un protest pro-rusesc. Pe urmă veți fi gata să alergați prin lume în căutarea unei alte case? 

Pentru că acolo unde e Rusia, nu există Ucraina, Moldova, nu există România, nu există Bulgaria, nu există nicio țară în afară de lumea lagărului rusesc. Unde domină și conduc bandiții, unde domină și conduc condamnații, unde conduc militarii care jefuiesc, ucid și violează”, a punctat Mihail Podoliak.

Acesta s-a adresat moldovenilor și le-a sugerat să aleagă Rusia dacă vor să trăiască într-un „lagăr de concentrare” sau puterea actuală, pe Maia Sandu, dacă vor o viață „într-o lume liberă”.

„Voi pur și simplu când auziți cuvântul „Rusia”, înțelegeți întotdeauna ce înseamnă acest cuvânt. Nu înseamnă dreptul la alegere, dreptul la viață, dreptul la libertate. Dacă vreți să trăiți într-un lagăr, susțineți forțele pro-ruse. Vreți să trăiți într-o lume liberă, unde, da, înțeleg, este întotdeauna dificil, dar totuși există o alegere, alegeți Sandu”, a subliniat Podoliak.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"