NordNews
Avem ce spune

Mii de teste rapide pentru depistarea antigenului COVID-19 au fost distribuite spitalelor din țară

100 de mii de teste rapide pentru depistarea antigenului COVID-19 au fost distribuite instituțiilor medico-sanitare publice din țară, pentru a spori capacitatea de diagnostic și depistare a virusului în rândul populației, transmite zdg.md. 

Testele rapide la antigenul SARS-CoV-2 vor fi folosite doar în cazul în care persoanele prezintă simptome specifice COVID-19 sau în cazul pacienților, care au fost în contact cu o persoană infectată”, susține MSMPS.

Utilizarea testelor rapide va permite depistarea precoce a persoanelor care prezintă simptome COVID-19, susțin autoritățile din sănătate.

Testarea rapidă trebuie aplicată în 5-7 zile de la debutul simptomelor”, a declarat MSMPS.

De la început, testele vor fi folosite în Unitățile de Primiri Urgente și la nivelul asistenței medicale primare. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) peste 20 de specialiști și șefi de laboratoare publice din țară au fost instruiți de experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în testarea rapidă cu identificarea antigenului SARS-CoV-2.

Cele 100 de mii de teste rapide au fost achiziționate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”. Alte 200 de mii de teste rapide urmează să fie livrate în următoarele 2 săptămâni, anunță reprezentanții MSMPS.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata