NordNews
Avem ce spune

Miliardarul Richard Branson şi fiul său, „la un pas de moarte” în timpul unei expediţii montane

Omul de afaceri Richard Branson şi fiul său Sam, aflaţi într-o expediţie montană pe Mont Blanc, au fost la un pas de moarte după ce mai multe roci de „mărimea unor maşini mici” s-au prăvălit peste capetele lor, relatează Press Association, citată de Agerpres.
După ce a reuşit să evite impactul cu bolovanii mari în timpul incidentului dramatic miliardarul a susţinut că simte faptul că familia sa este ocrotită de o „stea prietenoasă”.
El a declarat pentru Press Association că echipa de alpinişti din care făcea parte a fost preluată de un elicopter după ce a ajuns pe vârf deoarece drumul de întoarcere devenise periculos şi nu se justifica asumarea riscului.
Omul de afaceri în vârstă de 68 de ani, fiul său Sam şi nepotul Noah Devereux, au ajuns sâmbătă după-amiază pe Mont Blanc după ce au încheiat aventura de 33 de zile în vestul Europei.
O echipă formată din 13 persoane a urcat, a pedalat şi chiar a vâslit pentru a încheia călătoria din Sardinia până pe Mont Blanc cu scopul de a strânge fonduri pentru organizaţia caritabilă Big Change care ajută tinerii defavorizaţi din Marea Britanie.
Dacă s-ar fi întâmplat cu câteva secunde mai devreme, Doamne fereşte, nu ar mai fi fost deloc aşa de drăguţ… aşa că sunt recunoscător că am reuşit. Cu siguranţă, familia mea este ocrotită de o stea prietenoasă, care ne veghează. Trei secunde mai devreme şi am fi fost cu toţii omorâţi”, a povestit Branson pentru Press Association după încheierea expediţiei.
Niciodată nu m-am aflat atât de înspăimântător de aproape de pierderea fiului meu şi a altor colegi de echipă, iar totul s-a petrecut în doar câteva secunde. Marginea unei stânci de deasupra s-a desprins din munte şi câteva secunde mai târziu bolovani imenşi de dimensiunea unor maşini mici au început să se prăvălească spre noi. Ploua cu pietre din toate unghiurile. Nu exagerez când spun că patru din echipa noastră ne-am aflat la un pas de o moarte sigură. Am fost destul de afectaţi emoţional şi ne-am simţit complet zdruncinaţi şi epuizaţi”, a adăugat antreprenorul.
Sam Branson a surprins cu camera de film momentul înspăimântător prin care a trecut echipa sa. „Ne feream de teamă neştiind dacă pietrele cădeau direct pe noi sau într-o laterală”, a povestit el.
Noah, care a urmărit evenimentele de sus, a crezut că Sam şi Richard Branson au fost ucişi de bolovani. „Strigam: ‘Sam! Sam!’, însă nu era niciun răspuns. Nu se auzea decât zgomotul straniu al pietrelor căzute care se disipa uşor, apoi s-a lăsat tăcerea. Zgomotul şi mărimea bolovanilor care se prăvăleau au fost total înspăimântătoare”, a spus el.
L-am văzut pe Sam şi capul lui Richard apărând de după creasta din spatele meu, iar acela a fost probabil una dintre cele mai tari senzaţii de uşurare pe care le-am cunoscut vreodată”, a adăugat nepotul miliardarului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"