NordNews
Avem ce spune

Militari moldoveni ar fi fost răniți în confruntările din nordul Kosovo

Cel puțin 34 de soldați ai misiunii de menținere a păcii a NATO din Kosovo au fost răniți luni în timpul ciocnirilor cu protestatarii din nordul țării, potrivit ministerului italian al Apărării, transmite jurnal.md. 

Tensiunile au crescut în ultima săptămână după ce primarii etnic albanezi au preluat mandatul în nordul Kosovo, o zonă majoritară sârbă din Kosovo, în urma alegerilor din aprilie pe care sârbii kosovari le-au boicotat, relatează CNN.

Forța NATO din Kosovo (KFOR) a declarat că evoluțiile recente au determinat pacificatorii să-și sporească prezența în nordul Kosovo luni dimineață, după ce acțiunile au devenit violente.

Ministerul italian al Apărării a declarat că 14 dintre soldații săi de menținere a păcii KFOR au fost răniți când protestatarii au aruncat „cocteiluri Molotov, cu cuie, petarde și pietre înăuntru”.

Printre trupele de menținere a păcii rănite s-au numărat și soldați maghiari și moldoveni, potrivit ministerului italian al Apărării.

„Contingentul KFOR italian și maghiar au făcut obiectul unor atacuri neprovocate și răni traumatizante susținute cu fracturi și arsuri din cauza exploziei dispozitivelor incendiare”, se adaugă în comunicat, adăugând că unitățile medicale KFOR au tratat soldații.

Kosovo, care este în principal etnic albanez, a câștigat independența față de Serbia în 2008. Dar Serbia încă consideră Kosovo ca parte integrantă a teritoriului său, la fel ca sârbii care trăiesc în nordul Kosovo.

1 Comentariu
  1. […] Apărării a venit cu precizări în legătură cu informațiile potrivit cărora militari moldoveni aflați în misiunea KFOR ar fi fost răniți în timpul ciocnirilor din nordul […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"