NordNews
Avem ce spune

Militari moldoveni la “Viking – 2018”

Un grup de militari ai Armatei Naţionale participă, în perioada 15 – 28 aprilie curent, la exerciţiul multinaţional „Viking 2018”, desfăşurat concomitent în Brazilia, Bulgaria, Finlanda, Irlanda, Serbia şi Suedia.
Scopul exerciţiului, organizat de Forțele Armate suedeze, cu sprijinul Guvernului suedez, în colaborare cu Academia Folke Bernadotte (FBA) şi Universitatea Suedeză de Apărare, este pregătirea actorilor civili şi reprezentanţilor structurilor de forță pentru operațiuni internaționale comune de gestionare a păcii și a crizelor.
Potrivit şefului Direcţiei planificare strategică a Marelui Stat Major, colonel Anatolie Zavtur,  Armata Naţională a detaşat la  „Viking 2018” nouă ofiţeri moldoveni. Aceştia se află în oraşul Belgrad, Serbia, unde execută misiuni specifice în structurile de stat major ale exerciţiului.
„Viking” se află la a opta ediţie şi este unul din cele mai ample exerciţii multinaţionale de comandament şi stat major din lume.
În acest an, la aplicaţiile respective participă 2 500 de civili, militari şi poliţişti din 50 de ţări membre NATO şi partenere ale Programului „Parteneriat pentru Pace” (PpP), precum şi reprezentanţi ai 35 de organizaţii umanitare.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"