NordNews
Avem ce spune

Militarul Armatei Naționale care a murit din cauza unui accident de serviciu va fi decorat post-mortem cu medalia „Bărbăție și Curaj”

Unitățile din toate garnizoanele militare au coborât drapelele în bernă în memoria locotenentului major Ivan Ciobănica, care a decedat vineri, 3 iulie, în timpul executării obligațiunilor de serviciu, informează Ministerul Apărării al Republicii Moldova, scrie deschide.md

Militarul este un erou și un exemplu de devotament pentru fiecare, pentru că el a fost cel care a sărit în ajutorul ostașilor în termen, fără să se gândească, pentru a opri o blindată, aflată în reparație, căreia îi cedase frâna. Ca rezultat, Ivan a fost strivit între două unități de tehnică militară. Ofițerul a fost transportat imediat la spital unde, din cauza traumelor primite, a decedat. Locotenentul major Ivan Ciobănica activa în Armata Naţională în calitate de comandant companie poliție militară, în cadrul Batalionului de Gardă, și avea 26 de ani. Astăzi, colegii din Armata Națională și-au luat rămas bun, cu multă durere în suflet, de la bravul camarad în Tabăra Militară 142, se arată într-un mesaj pe pagina de facebook a ministerului.

Pentru fapta eroică de care a dat dovadă, Ivan Ciobănica va fi decorat post-mortem cu medalia ”Bărbăție și Curaj” a Armatei Naționale.

„Am pierdut un militar, un EROU! S-a dus prea repede dintre noi, neașteptat de repede…Chiar dacă aceasta nu schimbă cu nimic situația, voi înainta propunerea ca EROUL nostru să fie decorat cu o distincție de stat, post-mortem”, a scris Ministrul Apărării Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook.

Militarul va fi înmormântat mâine, la baștină, în satul Dizghigea, raionul Comrat. Totodată, conducerea Ministerului Apărării anunță că va întreprinde toate măsurile de protecție socială a familiei militarului decedat.

„Dumnezeu să te odihnească în pace, camarade! Eroii nu mor niciodată! Vei rămâne mereu în inimile noastre!”, adaugă reprezentanții ministerului la mesajul instituției.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"