NordNews
Avem ce spune

Ministerul Afacerilor Interne din Rusia cere arestarea lui Plahotniuc

Departamentul de anchetă al Ministerului Afacerilor Interne din Rusia a cerut instanței de judecată din regiunea Tversk, Moscova să emită mandat de arest pe numele lui Vladimir Plahotniuc, cercetat penal pentru organizarea „laundromatului” rusesc. Ședința de judecată era programată pentru astăzi, la orele 15:30, dar a fost amânată pentru mâine, scrie tv8.md.
Plahotniuc este învinuit pe două capete de acuzare: pentru organizarea unui grup criminal  și efectuarea unor operațiuni valutare ilegale, prin transmiterea resurselor financiare spre zone offshore.
La 22 februarie curent, Ministerul rus de Interne l-a învinuit pe Plahotniuc și pe Veaceslav Platon de organizarea spălătoriei rusești prin intermediul băncilor din Moldova, astfel, fiind spălate 37 miliarde de ruble.

Amintim că, în luna iunie curent, Ministerul de Interne din Rusia a anunțat că fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc și fostul deputat democrat Constantin Țuțu sunt cercetați penal pentru contrabandă cu droguri în proporții deosebit de mari.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"