NordNews
Avem ce spune

Ministerul Educaţiei a prezentat instrucțiunea privind desfășurarea olimpiadelor școlare

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a prezentat astăzi Instrucțiunea cu privire la organizarea și desfășurarea olimpiadelor școlare raionale/municipale/zonale în anul de studii 2020-2021, în contextul epidemiologic de COVID-19, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, olimpiadele raionale/municipale pentru instituțiile de învățământ general și olimpiadele zonale pentru instituțiile de învățământ profesional tehnic se vor desfășura începând cu data de 27 februarie 2021. Concursurile vor avea loc în incinta instituțiilor de învățământ desemnate de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului și de către Ministerul Educației (în cazul olimpiadelor zonale destinate elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic), în calitate de Centre pentru desfășurarea probelor scrise.

„În fiecare Centru pentru desfășurarea probelor scrise va fi asigurată: dezinfectarea şi curățarea spațiilor, sălilor de concurs, băncilor/meselor, scaunelor cu produse biocide, aerisirea/ventilarea sălilor de concurs atât înainte, cât și după finalizarea probelor. Totodată, la intrarea în Centru pentru desfășurarea probelor scrise și la intrarea în sălile de concurs vor fi plasate soluții dezinfectante. Purtarea măștilor faciale de protecție (cu acoperirea nasului şi a gurii) este obligatorie pentru toți participanții la olimpiada școlară”, indică Instrucțiunea MECC.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării mizează pe responsabilitatea personalului implicat în organizarea olimpiadelor și a participanților la concurs, în vederea asigurării respectării tuturor normelor de protecție anti-COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata