NordNews
Avem ce spune

Ministerul Educației solicită anularea examenelor pentru absolvenții școlilor profesionale tehnice

În contextul situației epidemiologice și economice din Republica Moldova, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării solicită cabinetului de miniștri anularea examenelor pentru absolvenții școlilor profesionale tehnice.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va propune cabinetului de miniștri pentru aprobare Proiectul Hotărârii de Guvern „Cu privire la aprobarea proiectului de lege privind anularea examenelor de calificare la finalizarea programelor de formare profesională tehnică, anul de studii 2019-2020” se arată într-un comunicat emis de reprezentanții Ministerului Educației.

Examenele de calificare presupun testarea abilităților practice ale elevilor, iar dat fiind faptul că stagiile de practică s-au desfășurat în regim online, aceștia nu au avut posibilitatea de a exersa practic în întreprinderi. Astfel, Ministerul Educației va propune eliberarea certificatelor de calificare/diplomelor de studii profesionale elevilor care finalizează în acest an programe de formare profesională tehnică conform unei formule speciale.
Decizia finală privind anularea examenelor de calificare și eliberarea actelor de studii la finalizarea programelor de formare profesională tehnică, anul de studii 2019-2020 va fi luată de către Parlamentul Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"