NordNews
Avem ce spune

Ministerul Finanțelor a deschis un cont pentru colectarea fondurilor pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale

Ministerul Finanțelor a deschis un cont pentru colectarea fondurilor sub formă de donație pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, devastată în urma incendiului izbucnit pe 24 septembrie, transmite IPN.

Donațiile pot fi făcute în lei moldovenești, dolari americani și euro. Rechizitele pentru efectuarea donațiilor cu destinația „Donații pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale S. Lunchevici” pot fi accesate pe pagina web a Ministerului.

Premierul Chicu a anunțat că marea majoritate a partiturilor din fonoteca Filarmonicii Naționale e salvată. „Am pierdut completamente clădirea, dar ce e mai valoros – colectivul artistic, va continua să activeze și să ne bucure cu creația lor divină! Provizoriu, de pe alte scene artistice. În scurt timp le vom pune la dispoziție și instrumentele muzicale necesare”, precizează premierul într-o postare pe Facebook.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a stabilit primele versiuni de izbucnire a arderii. Prima ipoteză este o defecțiune a echipamentului electric. A doua – scurtcircuit în rețeaua electrică, iar a treia ipoteză este nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de secționare și tăiere a metalului (in instituție se făceau lucrări de sudare a unor țevi).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"