NordNews
Avem ce spune

Ministerul Finanțelor acuză că presa a înțeles greșit impozitarea coletelor internaționale

Ministerul Finanțelor a venit astăzi cu un șir de precizări despre coletele trimise prin poșta internațională, care în 2021 ar urma să fie impozitate începând cu suma de 100 de euro, nu 200 cum a fost până acum. Potrivit MF, unele instituții de presă au scris că vor fi impozitate coletele în valoare de peste 100 de euro transmise de concetățenii noștri de peste hotare. Autoritățile au acuzat presa de falsuri și au punctat că pentru acest tip de colete plafonul rămâne neschimbat la nivelul de 430 de euro pe cale aeriană și 300 de euro pe cale terestră, transmite agora.md. 

„Condamnăm orice încercare de a promova știri false. Potrivit proiectului de lege privind politica fiscală și vamală pentru anul 2021, prezentat pentru consultare publică, se propune revizuirea tratamentului fiscal al mărfurilor transportate prin intermediul trimiterilor poștale internaționale, și anume celor procurate de pe platformele internaționale de comerț electronic. Astfel, se prevede aplicarea facilităților fiscale și vamale asupra mărfurilor care nu depășesc plafonul valoric de 100 euro”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

În cazul coletelor transmise de cetățenii de peste hotare, plafonul rămâne neschimbat la nivelul de 430 de euro pe cale aeriană și 300 de euro pe cale terestră, susțin cei de la Finanțe.

„Importanța propunerii derivă din necesitatea asigurării concurenței loiale între mărfurile produse autohtone și cele procurate prin intermediul trimiterilor poștale”, argumentează autoritățile.

Amintim că Guvernul și-a propus să reducă limita neimpozabilă pentru mărfurile din străinătate de la 200 la 100 de euro. Cel puțin asta prevede proiectul politicii bugetar-fiscale pentru 2021 care urmează să fie aprobat de miniștri și deputați până la finalul anului curent.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata