NordNews
Avem ce spune

Ministerul Finanțelor anunță că raionul Cahul va primi 2,77 milioane de euro – grant din partea Germaniei – pentru aprovizionare cu apă și canalizare

Ministerul Finanțelor, în numele Guvernului Republicii Moldova, municipiul Cahul și Banca de Dezvoltare a Germaniei (KfW), în numele Guvernului Republicii Federale Germania, au semnat marți, 21 septembrie, Acordul suplimentar de implementare a grantului și proiectului „UE pentru Moldova: Apă curată pentru Cahul” în valoare totală de 2,77 milioane euro.

Potrivit notei emise de către Ministerul Finanțelor, acordul este menit să co-finanțeze proiectul „Aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul” finanțat în baza Acordului de Finanţare şi Proiectului încheiat, la data de 1 august 2018, între KfW, Republica Moldova şi Municipiul Cahul, conform căruia KfW a acordat Republicii Moldova un grant în sumă de 23,5 milioane euro, suplimentat ulterior de Uniunea Europeană cu 10,12 milioane euro.

Scopul proiectului constă în reabilitarea și extinderea infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul. Această activitate va aduce rezultate tangibile directe populației din raionul Cahul, prin minimizarea riscurilor pentru sănătate, vizând autoritățile administrației publice locale (municipalitatea Cahul, raionul Cahul, Cotihana și Crihana Veche), S.A. Apă Canal Cahul, Agenția de Dezvoltare Regională Sud și societatea civilă, precum îmbunătățirea protecției mediului și utilizarea mai inteligentă a resurselor naturale.

Prin această finanţare suplimentară, bugetul total al proiectului va însuma 36,4 milioane euro asistență nerambursabilă, inclusiv 12,9 milioane euro contribuția Uniunii Europene.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata