NordNews
Avem ce spune

Ministerul Sănătății face apel la cei tratați de COVID-19 să se solidarizeze cu pacienții în stare gravă și să doneze plasmă convalescentă

Ministerul Sănătății face apel din nou către toate persoanele care s-au tratat de COVID-19, să se solidarizeze cu pacienții în stare gravă care luptă cu această infecție și să doneze plasmă convalescentă, ce conține anticorpi împotriva virusului SARS-CoV-2, scrie radiochișinău.md. 

Donatori de plasmă convalescentă pot fi bărbații care s-au vindecat de COVID-19, cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 ani care nu au boli cronice, precum diabet zaharat, boli cardiovasculare și pulmonare, boli ale ficatului și rinichilor. Plasma convalescentă se poate dona după două săptămâni de la externare.
Persoanele pot dona plasmă la subdiviziunile Centrului Național de Transfuzie a Sângelui din Chișinău, Bălți și Cahul, dar și în alte centre de donare.Din aprilie și până în prezent, 1357 persoane tratate de COVID-19 au oferit 4631 doze de plasmă pentru pacienții cu forme grave și extrem de grave de COVID-19.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata