NordNews
Avem ce spune

Ministra Sănătății declară „război indiferenței și incompetenței” medicilor în raport cu pacienții săi

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, declară „război indiferenței, aroganței, incompetenței, inculturii” manifestate de unii medici sau asistenți medicali în raport cu pacienții săi. În acest sens, dânsa a atenționat conducătorii instituțiilor și șefii de departamente că „se fac responsabili din moment ce nu muncesc la dezrădăcinarea acestui mod de comunicare între personalul medical și pacient”, scrie unimedia.info.
„Aceste „calități” se întâlnesc din ce în ce mai des, aducând prejudicii mari stării de sănătate a pacienților, știrbind imaginea colegilor care își fac munca bine și cu multă dedicație, și a instituțiilor medicale. Aceste „calități” nu reies din faptul că medicii și asistenții au salarii mici sau condiții improprii de muncă”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.


Menționăm că la data de 17 iunie, noua ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, a fost investită în funcție și prezentată angajaților din cadrul ministerului.
Ala Nemerenco este de profesie medic. Este expertă internațională pe sisteme de sănătate și consultantă la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Aceasta deţine titlu de doctor în medicină, este director la IMSP Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu” şi conferențiar universitar la Școala de Management în Sănătate Publică a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.
Anterior a deţinut funcţia de specialist principal la Ministerului Sănătății, în domeniul medicinei de familie. În 2005, Ala Nemerenco a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru pace de către Organizația elvețiană „1000 de femei pentru pace”.
Ala Nemerenco a fost aleasă în funcția de consilieră municipală în CM Chișinău din partea Partidului Popular European din Moldova la alegerile locale din 2015. Ulterior, aceasta a anunțat că pleacă din funcția de consilieră și de membră a PPEM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"