NordNews
Avem ce spune

Ministru britanic, aspirant la funcţia de premier în locul Theresei May, cere scutirea cetăţenilor europeni de taxa pentru naturalizare după Brexit

Ministrul britanic al Mediului, Michael Gove, a declarat că va propune eliminarea după Brexit a taxei pe care trebuie să o plătească cetăţenii europeni care doresc să obţină naţionalitate britanică, potrivit mediafax.ro.
Este pur şi simplu lucrul cel mai corect pe care îl putem face, acela de a ne onora promisiunea de a le permite cetăţenilor europeni care studiază şi muncesc în Marea Britanie să rămână aici”, a declarat o sursă apropiată lui Gove.
„Michael Gove este pregătit să unească ţara. Garantarea drepturilor cetăţenilor UE în Marea Britanie şi pregătirea unei oferte generoase privitoare la cetăţenia britanică pentru cei aflaţi aici în mod legal la data referendumului reprezintă un prim pas în această direcţie”, a declarat aceeaşi sursă.
Euronews notează că un cetăţean european poate aplica pentru obţinerea cetăţeniei britanice în 2021 dacă la momentul referendumului privind ieşirea Marii Britanii din UE, în iunie 2016, era rezident în această ţară. Astfel, aproximativ trei milioane de persoane sunt eligibile pentru naturalizare. Taxa pe solicitanţii trebuie să o achite şi pe care Gove doreşte să o elimine este în momentul de faţă de 1.330 de lire sterline.
Conservatorul Michael Gove, un susţinător al Brexit, este una dintre cele zece persoane înscrise în cursa pentru a o înlocui pe Theresa May din funcţia de premier şi de lider al Partidului Conservator.
Theresa May a anunţat că va demisiona din funcţiile de lider al Partidului Conservator şi de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, în contextul impasului politic generat de Brexit, urmând să rămână la conducerea Guvernului până la desemnarea succesorului său.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"