NordNews
Avem ce spune

Ministru în vârstă de 53 de ani, mort din cauza coronavirusului

Salko Bukvarevic, ministru însărcinat cu problemele veteranilor în cadrul Guvernului de la Sarajevo, a murit miercuri, la 53 de ani, după ce s-a infectat cu noul coronavirus, a informat televiziunea publică BHRT.

El fusese spitalizat în clinica universitară din Sarajevo în urmă cu zece zile, dar starea plămânilor i s-a deteriorat şi de luni a fost plasat pe ventilație mecanică, scrie Sarajevo Times.

Profesor universitar, Salko Bukvarevic era membru al guvernului entităţii croato-musulmane, una dintre cele două componente ale Bosniei-Herțegovina. Chiar premierul acestei entități, Fadil Novalic, în vârstă de 61 de ani, a fost infectat şi el cu SARS-CoV-2, dar s-a recuperat şi a putut ieşi din spital săptămâna trecută, relatează Agerpres.

Ţara balcanică a înregistrat aproximativ 11.000 de cazuri de Covid-19 şi peste 300 de decese, la o populaţie de 3,5 milioane de locuitori.

Bosnia, care se confruntă cu o reapariție a cazurilor de coronavirus, are aproape 100 de contaminări la 100.000 de locuitori, una dintre cele mai mari rate din Europa, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"