NordNews
Avem ce spune

Ministru spaniol, a demisionat din cauza unui plagiat

Ministrul Sănătăţii din Spania, Carmen Monton, a demisionat. O comisie a Universităţii din Madrid a stabilit că aceasta a plagiat în disertaţia prezentată la terminarea masterului.
Ea a precizat că nu doreşte să afecteze activitatea Guvernului prin acest scandal. Nu este primul ministru care pleacă din guvernul spaniol condus de Pedro Sanchez. În iunie, ministrul Culturii a demisionat după ce a iesit la iveala că a încercat, cu ani în urmă, să evite plata unor taxe.

Site-ul de ştiri eldiario.es a publicat luni informaţia că Monton a primit note fără a participa la cursuri şi fără a intra în contact cu profesorii, pentru a obţine titlul de master la universitatea Regele Juan Carlos din Madrid. Marţi, televiziunea La Sexta a afirmat că a găsit lucrarea de disertaţie a politicienei şi a identificat pasaje plagiate, scrie Agerpres.
Monton a respins acuzaţiile, dar a declarat că demisionează pentru a nu afecta guvernul.
Universitatea din Madrid unde a obţinut masteratul Carmen Monton a mai fost acuzată şi cu alte ocazii că a acordat în mod necorespunzător titluri academice unor politicieni, printre care fosta preşedintă a provinciei Madrid, Cristina Cifuentes, şi deputatul Pablo Casado, succesorul lui Rajoy la conducerea Partidului Popular.
În iunie, la numai o săptămână de la preluarea funcţiei, din guvernul Spaniei a demisionat Maxim Huerta, ministrul culturii, din cauza unei amenzi fiscale legate de veniturile sale din urmă cu zece ani.
Socialistul Pedro Sanchez a format noul guvern spaniol după ce predecesorul său, conservatorul Mariano Rajoy, a fost demis de Parlament printr-o moţiune de cenzură, în contextul unui scandal de corupţie.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"