NordNews
Avem ce spune

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene i-a felicitat pe românii de pretutindeni. Iată mesajul de 1 decembrie

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a transmis un mesaj de felicitare de Ziua României, subliniind că „1 Decembrie este ziua în care nu doar ne bucurăm de comunitatea de istorie, cultură și limbă cu România, dar este și momentul în care privim cu speranță înspre viitor, către toate realizările pe care le vom avea împreună de aici încolo, pe traseul nostru comun european pe care vrem să îl facem ireversibil”. Șeful diplomației de la Chișinău menționează că pentru cetățenii Republicii Moldova, România a însemnat întotdeauna un exemplu de urmat.
„La Mulți Ani, România! La Mulți Ani, români!
Poate că nu toți conducătorii noștri au știut sau au vrut să învețe din prietenia pe care România ne-a oferit-o necondiționat de-a lungul timpului, indiferent de conjuncturile politice de la Chișinău ori București.
Însă pentru cetățenii Republicii Moldova, România a însemnat întotdeauna un exemplu de urmat în ceea ce privește implicarea societății în democrație și în apărarea valorilor unui stat de drept.
1 Decembrie este ziua în care nu doar ne bucurăm de comunitatea de istorie, cultură și limbă cu România, dar este și momentul în care privim cu speranță înspre viitor, către toate realizările pe care le vom avea împreună de aici încolo pe traseul nostru comun european pe care vrem să îl facem ireversibil.
Le mulțumesc tuturor celor care zi de zi, an de an, prin inițiative personale ori prin proiecte de amploare, au pus umărul la menținerea acestei legături mai mult decât speciale între noi.”
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"