NordNews
Avem ce spune

Ministrul Agriculturii solicită Guvernului 47 de milioane de lei din fondul de rezervă

Ministrul Agriculturii solicită Guvernului alocarea a 47 de milioane de lei pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de ploile din ultima perioadă. Potrivit acestuia, intemperiile s-au produs pe teritoriul a 29 de localități din 14 raioane, cele mai afectate fiind Edineț, Criuleni, Drochia, Florești și Ialoveni. Pagubele se ridică la 35 de milioane de lei, transmite agora.md. 

„Pe teritoriul Republicii Moldova, în perioada anului 2021, dar în special începând cu luna mai și prima jumătate a lunii iunie au fost înregistrate peste 20 de situații excepționale cu caracter natural, precum vijelii, ploi torențiale cu grindină și vânt puternic, furtuni de praf care au dus la pagube destul de mari. Au fost distruse 3.000 de hectare porumb, floarea soarelui, grâu, orz, livezi, legume și pomușoare. Paguba materială înregistrată la moment constituie 35 de milioane de lei, dintre care peste 30 de milioane sunt pagube pentru culturile agricole”, a declarat ministrul Agriculturii, Ion Perju.

Din cele 47 de milioane de lei solicitate de Guvern, 12 milioane ar urma să fie alocate pentru procurarea unui lot de rachete antigrindină.

Restul banilor ar urma să fie cheltuiți pentru compensarea parțială a prejudiciilor provocate infrastructurii rurale și producătorilor agricoli.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata