NordNews
Avem ce spune

Ministrul Apărării: Trebuie să transformăm Armata Naţională într-o instituţie completată cu profesionişti

Ministrul Apărării Eugen Sturza  a discutat astăzi în cadrul ședinței cu şefii centrelor militare teritoriale şi comandanţii de unităţi despre modalităţile de îmbunătăţire a condiţiilor de activitate şi trai pentru întregul efectiv  al Armatei Naţionale.
În debutul ședinței Sturza a menționat că una din priorităţile mandatului   său a fost asigurarea unei protecţii sociale adecvate  pentru corpul de soldaţi, sergenţi, ofiţeri şi angajaţi civili ai armatei, inclusiv crearea condiţiilor de trai.

În acest sens, ministrul Sturza a prezentat realizările deja înregistrate la acest capitol, de conducerea instituţiei de apărare,  cu accent pe construirea locuinţelor de serviciu şi alocarea indemnizaţiei lunare pentru închirierea spaţiului locativ precum şi  reparaţiile capitale derulate în unităţile militare – renovarea cazărmilor, sălilor de sport, cantine şi alte edificii.

Totodată, Eugen Sturza s-a referit şi la obiectivele pentru anul 2019, în contextul   îmbunătăţirii protecţiei sociale, în special acordarea facilităţilor la alimentare şi călătorie în transportul public gratuit pentru militarii angajaţi în bază de contract.

„Toate aceste acţiuni au un singur scop – să transformăm Armata Naţională într-o instituţie completată cu profesionişti, care să-şi facă misiunea cu responsabilitate şi să aibă încredere că ţara are grijă de ei ,a spus Sturza. ”Eu mi-am asumat acest obiectiv şi vă promit că o să depun efortul necesar pentru a-l îndeplini”, a adăugat Eugen Sturza.

De asemenea, ministrul Apărăii i-a încurajat pe militari să depună dosarele pentru Programul „Prima casă 2”. Programul respectiv este orientat pentru bugetari, iar cei care vor dori să-și cumpere o locuință  beneficiază de compensarea a jumătate din costul locuinței din partea statului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"