NordNews
Avem ce spune

Ministrul Economiei și Infrastructurii s-a autosesizat pe marginea calității drumului din localitatea Pîrjota, raionul Rîșcani

În urma unor materiale publicate pe rețelele de socializare despre calitatea lucrărilor de reparație a drumului din localitatea Pîrjota, raionul Rîșcani, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a solicitat reprezentanților Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) să fie făcută de urgență expertiza tehnică a drumului.

Astfel, în dimineața zilei de astăzi, cazul a fost documentat și au început lucrările de remediere a defectelor  drumului  pe suprafața afectată de circa 10 metri pătrați. Construcția  urmează a fi frezată și întărită.

„Cer să fie asigurată calitatea și durabilitatea lucrărilor de reparație a drumului din localitate și să se respecte standardele de calitate stabilite. Solicit în cel mai scurt timp să fie refăcut tronsonul, din contul antreprenorului, pe porțiunile unde lucrările nu corespund normelor tehnice, iar restul drumurilor făcute de același antreprenor să fie verificate suplimentar”, a menționat ministrul.

Drumul G23 G22 – Zăicani – Pîrjota R7, a fost reparat în această vară, pe o lungime de 840 de metri. Sectorul de drum reparat se exploatează în condiții extreme, fiind utilizat de către autocamioane de mare tonaj, care transportă materiale de construcție: prundiș, piatră spartă din cariera Zăicani, care este amplasată pe acest traseu.

Amintim că nordnews.md a publicat pe pagina de facebook o secvență video în care este prezentată, probabil, calitatea proastă a unei porțiuni de drum din satul Pîrjota.

2 Comentarii
  1. Dorin spune

    Ministru Gaburici a sustinut ca daca vor face necalitativ lucrarile companiile vor repara din banii proprii pentru renovare, cred ca daca e din cauza lucrului prost efectuat solutia deja este evidenta.

  2. Dorian spune

    Ce ar fi dacă acești indivizi ar fi trași la răspundere pentru că deteriozirează bunurile publice poate au nevoie de vreo amendă ca să se liniștească?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"