NordNews
Avem ce spune

Ministrul Economiei: Sume mari de bani din conturile companiilor de stat sunt trimise în offshoruri

Conturile companiilor de stat sunt golite în ultimele zile de sume mari de bani, iar transferurile se fac către offshoruri. Averea statului este delapidată de către fosta guvernare, înainte ca aceasta să plece de la putere. Despre asta a atenționat astăzi ministrul Economiei din Guvernul Maiei Sandu, Vadim Brânzan.
„Deținem informații că în ultimul timp au loc extrageri mari de mijloace bănești de pe conturile companiilor de stat, în numerar sau prin transfer pe conturi offshor. Activitatea aceasta este suspicioasă și extrem de alarmantă”, a declarat ministrul.
Vadim Brânzan susține că va fi făcut un audit detaliat al tuturor tranzacțiilor de acest fel, iar în cazul în care se va demonstra că averea statului a fost delapidată, toate persoanele vor fi trase la răspundere potrivit legislației.
inistrul a făcut un apel către funcționarii din cadrul Ministerului Economiei, Ministerului Finanțelor și directorilor companiilor de stat, îndemnându-i să se abțină de la efectuarea tranzacțiilor dubioase. Le-a cerut acestora să dea dovadă de curaj, să nu semneze acte și să nu se lase provocați la ilegalități de către fosta guvernare.
SURSA: tv8.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata