NordNews
Avem ce spune

Ministrul Educației: Bursele studenților de la pedagogie vor fi majorate până la nivelul unui salariu minim

Bursele studenților de la pedagogie vor fi majorate până la nivelul unui salariu minim pe economie, anul viitor, a anunțat ministrul Educației, Dan Perciun, la conferința anuală a cadrelor didactice din raionul Soroca, scrie radiomoldova.md. 

Potrivit acestuia, în 2024, în școli ar urma să fie atrași 500 de tineri pedagogi. Dan Perciun a mai subliniat că absolvenții care vor avea o medie mai mică de 7 nu vor avea dreptul să devină profesori.

„Trebuie să pregătim noua generație și din păcate, an de an noi avem un număr constant de mic de tineri profesori. Trebuie să reușim în 2024 să atragem măcar 500 de tineri specialiști și să introducem media de admitere la pedagogie de cel puțin 7”, a declarat ministrul Educației.

Dan Perciun a mai precizat că prima lecție din data de 1 septembrie, va fi despre „Moldova Europeană”. Amintim că, anul trecut, prima lecție a fost consacrată „Anului Recunoștinței”, dedicat eroilor căzuți în acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"