NordNews
Avem ce spune

Ministrul justiției olandez, amendat pentru că a încălcat distanțarea socială la căsătoria sa

Parchetul olandez a informat vineri că i-a aplicat o amendă ministrului justiției, Ferdinand Grapperhaus, care, cu ocazia căsătoriei sale în luna august, a încălcat măsura de distanțare socială impusă contra răspândirii noului coronavirus, transmite radiochisinau.md.

‘Ministerul Public i-a aplicat o amendă de 390 de euro ministrului Grapperhaus pentru că acesta a încălcat regulile împotriva coronavirusului cu ocazia căsătoriei sale, la 22 august’, a comunicat instituția.

Ferdinand Grapperhaus a făcut obiectul a numeroase critici după publicarea în presă a unor fotografii de la căsătoria sa, unde apare alături de zeci de invitați, fără a respecta distanțarea socială.

Mai mulți deputați și politicieni ai partidelor din coaliția de guvernare au fost de părere că ministrul justiției și-a pierdut orice credibilitate prin încălcarea unor măsuri a căror necesitate a repetat-o neîncetat.

Criticile numeroase l-au determinat pe Grapperhaus să-și exprime, vizibil emoționat, regretele, cu prilejul unei dezbateri în camera inferioară a parlamentului.

Amenda dictată pentru ‘încălcare vizibilă’ a distanțării sociale trebuie să servească ‘credibilității’ aplicării măsurilor pentru care Grapperhaus este ‘figura emblematică’, a explicat parchetul.

De la debutul epidemiei, guvernul olandez insistă pe regula de păstrare a unei distanțe de 1,5 metri între cetățeni.

Olanda, unde numărul de noi infectări este în creștere, a raportat până acum un total de 84.778 de cazuri, dintre care 6.258 de decese.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata