NordNews
Avem ce spune

Ministrul Sănătății: În Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de Coronavirus

Până în acest moment, în Republica Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de Coronavirus de tip nou, relatează ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Despre măsurile de prevenire și control al infecției s-a discutat astăzi la o ședință lărgită a Comisiei pentru situații excepționale și urgențe de sănătate publică, transmite IPN.

Potrivit ministrului, instituțiile medico-sanitare dispun de medicamentele necesare pentru a administra pacienților tratament împotriva gripei și infecțiilor respiratorii acute, iar la necesitate vor fi reprofilate suplimentar unele secții.
Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) va monitoriza situația și va conlucra cu laboratoarele de referință din regiune în cazuri suspecte de infecție cu Coronavirus de tip nou.
Viorica Dumbrăveanu mai spune că toate autoritățile competente au întreprins măsurile de precauție atât pentru angajați, cât și pentru cetățenii care traversează punctele de frontieră. Sunt elaborate materiale informative privind recomandările OMS în timpul călătoriilor, care vor fi distribuite populației care revine sau pleacă din țară.
Conform ultimelor date, la nivel global sunt înregistrate peste 2800 de cazuri de infecție cu Coronavirus, inclusiv 80 de decese.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata