NordNews
Avem ce spune

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu critică declarațiile lui Furtună

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, regretă declarațiile „inadecvate ale domnului Furtună expuse public în cadrul unei emisiuni TV și care au afectat întreaga societate”. Dumbrăveanu a publicat reacția pe pagina sa de Facebook, după ce Furtună și-a anunțat demisia, scrie deschide.md

Împreună cu echipa ANSP, a Ministerului și întreg sistemul medical, de la începutul pandemiei în țara noastră, am luptat pentru viața fiecărui cetățean și am suferit pentru fiecare deces. Îmi cer scuze de la fiecare persoană care a pierdut pe cineva drag din cauza infecției COVID-19, medicii au făcut tot posibilul pentru a le salva viața. Îi mulțumim domnului Furtună pentru toată munca realizată în gestionarea situației epidemiologice, pentru profesionalism și dedicație”, menționează Dumbrăveanu.

Nicolae Furtună a explicat astăzi într-un briefing de presă că „expresia a fost înțeleasă eronat” și că în domeniul medicinii termenul „povară” are altă conotație decât cea folosită în societate. Acesta și-a cerut scuze de la cei care i-au înțeles greșit declarația .

Amintim că Furtună, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR Moldova, a declarat că, în general, coronavirusul a luat viaţa oamenilor care deja erau bolnavi. „Nu vreau să fiu judecat şi să nu par cinic, dar în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”.

Acum câteva minute, Guvernul a anunțat că Nicolae Furtună și-a prezentat demisia.

2 Comentarii
  1. Alexei spune

    Da! Dar de ce să nu-l ia și pe Dodon cu el?!

  2. Alexei spune

    Dacă s-ar duce toată gașca Dodon-Chicu-Greceannîi-Dumbrăveanu țărișoara noastră, precis că va răsufla ușurată!
    SIGUR!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"