NordNews
Avem ce spune

Ministrul ucrainean de Externe avertizează despre pericolul revenirii propagandei ruse la televizor

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, este de părere că atâta timp cât programele televizate politice rusești vor exista în audiovizualul moldovenesc, va fi dificil de schimbat mentalitatea societății, scrie cotidianul.md.

Kuleba, aflat joi într-o vizită la Chișinău, a vorbit în cadrul unui interviu pentru Jurnal TV despre efectele propagandei ruse, în contextul în care socialiștii, Partidul ȘOR și transfugii de la Pentru Moldova au votat modificări la codul audiovizualului care permit revenirea la posturile de televiziune din Republica Moldova a știrilor și programelor analitice rusești.

„Este foarte important să fie lăsat cât mai puțin loc pentru influența propagandei ruse în Republic Moldova. Vă spun cu toată seriozitatea, din experiența Ucrainei, că până ce influența propagandei rusești nu va fi redusă la minimum, întotdeauna vă veți confrunta cu efectul său otrăvitor asupra opiniei publice în Republica Moldova”, a declarat Kuleba.

El a vorbit și despre situația din Transnistria.

„Sunt două chei. Acesta este un lacăt foarte complicat, de aceea are două chei. Prima cheie, indiscutabil, se află la Moscova, dar a doua cheie se află în toate capitalele care sunt gata să-și unească forțele pentru a restabili integritatea teritorială a Moldovei. Moldova nu trebuie să rămână de una singura la discuții cu Rusia privind rezolvarea conflictului transnistrean. Noi înțelegem că este nevoie de intențiile bune ale Moscovei – sau de condiții care să o pună în situația de a pleca din Transnistria. Ucraina mereu a fost un partener de încredere pentru Moldova în ceea ce privește rezolvarea conflictului transnistrean. Și așa va rămâne”, a mai spus șeful diplomației ucrainene.

Kuleba a fost joi la Chișinău, el având o întrevedere și cu președintele ales Maia Sandu. Este prima vizită a unui ministru ucrainean de Externe în Republica Moldova în ultimii 6 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"