NordNews
Avem ce spune

Minsk: Cel puțin 10 protestatari au fost deja arestați

Poliţia belarusă a arestat cel puţin zece persoane duminică, la Minsk, în apropierea pieţei centrale unde se adunaseră sute de protestatari, transmite dpa. Forţele de ordine formaseră deja cordoane pentru a interzice accesul în zonă, scrie zdg.md cu referire la agerpres.ro

Autorităţile au desfăşurat în capitală un dispozitiv poliţienesc şi militar masiv, înaintea unei manifestaţii la care opoziţia din Belarus speră să adune un număr mare de participanţi, ca şi în weekendurile precedente, relatează şi AFP. Poliţiştii poartă echipament de intervenţie, iar militarii înarmaţi şi echipaţi cu măşti nu au însemne distinctive, a constatat un reporter al agenţiei.

Силовики окружили людей на проспекте Независимости

Возле Нацбанка цепочка силовиков перекрыла проход к Октябрьской площади. Люди пытаются уговорить силовиков пропустить их.

Gepostet von Белорусский портал TUT.BY am Sonntag, 30. August 2020

În 16 şi 23 august, în capitala belarusă au ieşit pe străzi aproape 100.000 de persoane, la cele mai mari proteste din istoria ţării.

Preşedintele Alexandr Lukaşenko, în vârstă de 65 de ani, care conduce Belarus de 26 de ani, se confruntă cu manifestaţii zilnice după alegerile prezidenţiale din 9 august, pe care susţine că le-a câştigat cu 80%. Opoziţia acuză puterea de fraude electorale.

Duminică, aproape 400 de sportivi belaruşi s-au alăturat contestatarilor preşedintelui, publicând un apel la organizarea de noi alegeri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"