NordNews
Avem ce spune

Mintea cea de pe urmă a liberalilor

       După ce au fost dați la o parte „de la treucă”, vorba moldoveanului lehămetit, liberalii, în frunte cu M. Ghimpu și D. Chirtoacă, au devenit suspect de sensibili la problemele cetățenilor.

 
Bunăoară, fostul edil al capitalei s-a declarat nemulțumit de bradul instalat ieri în Piața Marii Adunări Naționale (de parcă asta ar fi cea mai mare problemă a Chișinăului sau a țării): „Jumătate de milion de lei, asta e economie? Cumpăram bradul cu 10 mii de lei, noi câți brazi am fi cumpărat, ne ajungea pentru 50 de ani”, a declarat Chirtoacă, adăugând apoi malițios: „Cum este bradul, așa-i și guvernarea!”
După ce au fost scoși delicat pe necarosabil, ortacii liberali au devenit peste noapte luptători aprigi pentru dreptate, adevăr, declarându-se dușmanii pe viață ai lui Plahotniuc. Același Chirtoacă se lăuda, cam pe la mijlocul lunii iunie, cum i-a sucit mâinile liderului PD, iar zilele acestea a afirmat, sus și tare: „Decât să trăiești după regulile lui Plahotniuc, mai bine mort!”
Și deputatul liberal Lilian Carp, referindu-se la cazul cu mașina blocată de surparea asfaltului, dădea vina pe guvernare: „ Cum e țara, așa și reparațiile care s-au făcut nu demult, vedem cu câteva luni în urmă, tot au fost închise strada și dacă ne uităm în gaură. Unde ne duce țara, așa se duce și gaura. Dar cine este în siguranță? Nu este nimeni în siguranță”, a declarat dânsul pentru TV 8.
E clar ca bună ziua, vin alegerile și liberalii se agață de orice pai. Or, vorba fostului președinte Mitterand: „Puterea este un drog care ia minţile oricui gustă din ea.” Iar Mihai Ghimpu, fosta locomotivă a formațiunii, a declarat nu demult că n-are de gând să renunțe la politică: „Dacă cineva crede că Ghimpu pleacă din politică, să-și pună pofta în cui.”
 
E firesc, deci, să ne întrebăm: unde erau curajul și grija pentru popor din partea acestor stimabili patrioți, când erau dumnealor la putere, în cârdășie cu cei pe care azi mai că nu-i înjură?
Nu cumva ar vrea să (ne) spună că, din fotoliile moi și calde, nu se văd gropile și nevoile… ?

Cmentariile sunt închise

"
"