NordNews
Avem ce spune

Minune! Moldoveni morți beți încă de anul trecut dau semne de viață

Un fenomen ieșit din comun a fost înregistrat zilele acestea în satele din Moldova: mai mulți conaționali de-ai noștri, morți beți încă de anul trecut, au dat semne de viață. „Nu poate fi vorba decât despre o minune dumnezeiască!”, afirmă teologul Paisie Bumbuț.
Fenomenul a cauzat panică printre moldoveni:
– Aseară m-am trezit speriată în toiul nopții, credeam că mi-a intrat cineva în casă – povestește Safta Coteț din Măgura Galbenă. – Când aprind lumina, văd că umblă de colo-colo moșneagul meu, pe care nu-l văzusem încă de la sfântul Nicolae… Se prăpădise cu zile, săracul… Acum s-a trezit și a ieșit afară, a băut apă și m-a întrebat dacă n-a venit pensia, povestește bătrâna.
Nu doar teologii, ci nici sociologii nu-și pot explica o asemenea situație neverosimilă:
– De obicei, moldovenii beți lemn revin la viață abia pe la sfârșit de ianuarie, după ce trec toate sărbătorile. Anul acesta însă totul s-a produs mai devreme.
Unii etnologi afirmă că acesta e semn rău: s-ar putea ca anul care vine să fie unul secetos, mai ales că rezervele de băutură de prin beciurile Patriei s-ar putea epuiza cu câteva săptămâni mai devreme decât de obicei.
 
 
Notă: Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"