NordNews
Avem ce spune

Mişcarea Rusiei cu privire la Republica Moldova

Duma de Stat a Federaţiei Ruse a aprobat candidatura noului ambasador rus la Chişinău, după ce mandatul lui Farit Muhametşin a expirat. Noul reprezentant al Moscovei în Republica Moldova va fi experimentatul diplomat Oleg Vasneţov, informează Cotidianul.md.
Oleg Vasneţov a activat în ultimii opt ani în Aparatul Central al Ministerului de Externe al Rusiei. Acesta are peste 40 de ani lucraţi în MAE de la Moscova.
Diplomatul de 64 de ani ocupă funcţia de şef al departamentului pentru relaţiile cu subiecţii federali, Parlamentul şi uniunile obşteşti ale Ministerului de Externe. Noul ambasador posedă trei limbi străine – franceza, engleza şi bulgara. Între 1988 – 1993, el a fost ataşatul Ambasadei URSS pe domeniul culturii, iar apoi al Rusiei şi al Bulgariei.
Între 1996 şi 2000, a activat în calitate de consilier al Ambasadei Rusiei în Franţa. În anii 2000 – 2003, a fost vicedirector pe relaţiile culturale în cadrul UNESCO. Din 2003 până în 2008, a fost ambasadorul Rusiei în Republica Democratică Congo.
Farit Muhametşin îşi încheie activitatea sa în Republica Moldova, după ce a preluat funcţia de ambasador al Rusiei la Chişinău la 5 aprilie 2012. Muhametşin are 71 de ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"