NordNews
Avem ce spune

Misiune îndeplinită pentru SpaceX. Naveta Crew Dragon s-a întors pe Pământ. Cei doi astronauţi au aterizat în Golful Mexic

Capsula Crew Dragon a aterizat în această seară Golful Mexic, ducând astfel la bun sfârşit cea mai dificilă parte a călătoriei de azi, scrie mediafax.ro

Echipa de salvare GO Navigator Rescue recuperează din apă naveta în care se află cei doi astronauţi, pentru a le permite lui Behnken şi Hurley să debarce.
Primele cuvinte pe care personalul din turnul de control le-a adresat celor doi au fost „Vă mulţumim pentru că aţi condus naveta SpaceX”.
Astronauţii au avut un la rândul lor de transmis un mesaj medicilor care urmează să analizeze starea lor de sănătate: „Spuneţi-le că ne simţim bine”.
În ce a constat misiunea Crew Dragon
Scopul misiunii DEMO-2 a fost să demonstreze că SpaceX are capacitatea de a transfera astronauţi către staţia spaţială şi înapoi în maximă siguranţă. DEMO-2 esra ultima mare etapă pe care SpaceX   trebuie să o bifeze pentru a putea trimite turişti în spaţiu.
La bordul navei s-au aflat astronauţii Bob Behnken şi Doug Hurley. Behnken are 48 de ani, iar Hurley are 53 de ani. Amândoi sunt astronauţi experimentaţi ai NASA şi au fost implicaţi încă de la început în testarea capsulei Crew Dragon.
Doug Hurley a fost pilot de luptă în US Marine Corps şi a participat la ultimul zbor al navetei spaţiale Atlantis în 2011, înainte de a fi întrerupt. Acesta va fi responsabil de lansarea, aterizarea şi recuperarea vehiculului spaţial. Bob Behnken a fost un inginer de testare a zborurilor cu US Air Force înainte de a se alătura Nasa şi a petrecut peste 29 de zile în spaţiu. El va îndeplini funcţia de comandant al operaţiunilor şi îşi va asuma responsabilitatea pentru andocarea şi deblocarea capsulei Dragon.
Aceştia au fost primii astronauţi din ultimul deceniu care au plecat în spaţiu decolând de pe pămând american.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata