NordNews
Avem ce spune

Misiunea ,,Diaconia” anunţă cod galben de bunătate la nivel național

Misiunea Socială ,,Diaconia” pentru al XII-lea an consecutiv, în preajma Sfintelor Paști, lansează Campania ,,Masa Bucuriei”, cel mai mare proiect național de solidaritate socială în sprijinul oamenilor nevoiași.  „Diaconia” este structura socială a Mitropoliei Basarabiei care activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova din anul 2001. Campania ,,Masa Bucuriei” culminează cu o colectă națională de produse alimentare pentru masa caldă a bătrânilor singuratici. 

În acest an, în premieră, campania va fi realizată în parteneriat cu Banca de Alimente, primul program de prevenirea a risipei alimentare și foamei în Moldova.

Toate donațiile acumulate în această zi, vor fi transformate în prânzuri calde și pachete alimentare distribuite pe parcursul întregului an. La ultima ediție a campaniei, în 2019, au fost implicați peste 1000 de voluntari și au fost colectate  cca 50 de tone de alimente în sprijinul oamenilor nevoiași.

Tradițional, proiectul culminează în sâmbăta Floriilor, pe 24 aprilie, cu o colectă națională de produse alimentare neperisabile. În acest an, din cauza pandemiei, în colectarea alimentelor nu vor fi implicați voluntarii, care de obicei, îndemnau oamenii să facă o donație.

Igor Belei, Director Executiv, Diaconia: Pe 24 aprilie, anunţăm Cod Galben de Bunătate la nivel național. De 12 ani spunem  că bătrânii din Republica Moldova nu ar trebui să trăiască în sărăcie şi foame. Tot de 12 ani, am creat, prin campania Masa Bucuriei, o posibilitate de implicare şi manifestare a solidarităţii. Astfel, mii de oameni au împărtăşit demersul nostru, iar graţie gesturilor de bunătate am reuşit să aducem bucuria unui prânz cald  în viaţa celor care ieri au avut grijă de noi, iar azi sunt limita disperării. În această perioadă de pandemie, mai mult ca niciodată, solidaritatea poate învinge foamea iar donația fiecăruia din noi poate umple farfuria unui flămând pe parcursul unui an.

Fiecare din noi poate fi parte din această campanie:

  • Donează mese calde personal, cu familia sau echipa din orice colț al lumii pe www.diaconia.md. Cu 50 de lei oferi un prânz cald complex pentru un beneficiar al Cantinei Sociale din Chișinău.
  • Postează pe canalele proprii de comunicare o poză cu tine de la edițiile anterioare ale campaniei sau pur și simplu îmbracă o haină  galbenă (cromatica proiectului) și îndeamnă-ți prietenii să facă o donație de alimente pe 24 aprilie.
  • Vino pe 24 aprilie în unul dintre magazinele Kaufland, Metro, Linella, Nr 1 din Chișinău sau în rețelele din teritoriu unde vei găsi o boxă specială cu mesajul campaniei și vei putea dona alimente neperisabile pentru oamenii nevoiași.

Toate resursele acumulate în campanie vor deveni prânzuri calde sau pachete alimentare oferite pe parcursul anului în cantine sociale și alte tipuri de servicii de asistență pentru oamenii nevoiași.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata